W związku z
odmiennością diety tradycyjnej od diet wegetariańskich, i ich coraz większą
popularnością przygotowałam dla Państwa mini szkolenie, na którym
zapoznam Państwa ze specyfiką tej diety, a także pomogę w
sprostaniu wymaganiom, jakie mają osoby nie jedzące pokarmów
pochodzenia zwierzęcego,
Dowiedzą się
Państwo między innymi:
jakie są rodzaje diet wegetariańskich
- skąd wynika potrzeba odrzucenia mięsa i jego pochodnych z diety
- jakie są zalety diet wegetariańskich
- co jedzą i czego nie jedzą przedstawiciele poszczególnych odmian wegetarian
- jakie są odzwierzęce dodatki do żywności, nawet tam, gdzie ich się nie spodziewamy
- jakie mogą być konsekwencje zdrowotne zjedzenia nieodpowiednich potraw przez wegetarian
- czy macie państwo w swojej restauracji menu odpowiednie dla wegetarian lub wegan
- jak dopasować dania w swoim menu do potrzeb wegetarian
- co można zmienić, by zadowolić klienta nie jedzącego pokarmów pochodzenia zwierzęcego
- z czego można zrobić dania wegetariańskie
- jakie są zamienniki mięsa i innych produktów często używanych w tradycyjnej kuchni pochodzenia zwierzęcego
- jak ugościć wegetarian podczas imprez okolicznościowych bez drastycznych zmian w menu
Moją intencją
jest zachęcenie Państwa do potraktowania wegetarian i wegan jako
równoprawnego klienta i uczestnika imprez okolicznościowych.
Nie mam zamiaru
piętnować ani oceniać tradycyjnej polskiej kuchni i Państwa
kompetencji ale sprawić, by wegetarianie w pełni cieszyli się
obecnością w Państwa lokalu
Bo trzeba przyznać,
że wiedza na ten temat nie jest jeszcze powszechna i chcę ją
państwu w przystępny sposób dostarczyć
Zwykle, niestety
wygląda to tak, że do potraw uważanych za wegetariańskie dodaje
się skwarki, wywar mięsny itd.. Na imprezach okolicznościowych
wegetarianin (jeśli jego prośba w ogóle zostanie uwzględniona)
płacąc tyle samo, co wszyscy, dostaje przydział na kilka
kotlecików sojowych lub pieczarek panierowanych podczas gdy stoły
uginają się od mięsiwa.
Wegetarian i wegan jest już
ponad milion w Polsce i ich liczba stale rośnie.
Jest to
wymagający, ale i bardzo wdzięczny klient.
Myślę, że zależy
Państwu na zadowoleniu każdego klienta.
Jeśli jesteście
Państwo zainteresowani proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny
Zawsze jestem
również do dyspozycji w konsultacji na temat innych diet np.
bezglutenowej.
kontakt ze mną
kontakt ze mną
- telefon 60+606941369
- formularz kontaktowy bloga
- strona VegeDietetyka na Facebooku