wtorek, 8 września 2015

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW

Składniki
  • 2 ziemniaki 200g
  • korzeń pietruszki 100g
  • 300g różyczek kalafiora
  • 200 g selera
  • może być też biała rzodkiew lub kalarepka
  • 1 cebula 50g
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru
  • 1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki soli
  • 4 szklanki. wody
  • odrobina oliwy extra virgin lub oleju rzepakowego do podania:
Wykonanie

  •    Oczyszczone, obrane i pokrojone w mniejsze kawałki warzywa umieszczamy w garnku, dodajemy cząber, zalewamy całość wodą i gotujemy do momentu aż wszystko zupełnie zmięknie
  •    Zupę miksujemy na krem za pomocą blendera ręcznego, dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu
  •    jeśli zupa jest zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody i doprowadzamy do wrzenia. Zupę podajemy gorącą z odrobiną oliwy lub innego oleju tłoczonego na zimno
Jeśli potrzebujesz pomocy dietetyka lub sesji ThetaHealing zapraszam do kontaktu przez formularz kontaktowy lub telefonicznie 606941369




jeśli podobają Ci sie moje treści, zapraszam do wsparcia