Składniki
·
500g cukinii
· 100g marchewki
· 100g pietruszki
· 100g selera
·
00g cebuli
·
50 ml dowolnego mleka roślinnego
·
15g łyżka mąki ryżowej
·
50g pęczek koperku
·
4 łyżeczki płatków migdałowych 20-30g
· 30 ml – 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno lub oliwy z oliwek
· sól, pieprz
wykonanie
· brane i umyte marchew pietruszkę i seler ugotować w
odpowiedniej ilości wody – 500-700ml
· po 15minutach dodać obrane cukinię i cebulę
· po kilku minutach zupę zmiksować dokładnie blenderem
· zagęścić mąką ryżowa rozpuszczoną w mleku roślinnym
· doprowadzić do uzyskania konsystencji gęstej śmietany czyli
zredukować lub dolać wody
· na koniec wsypać posiekany koperek i już prawie nie gotować
· podczas podania dolać na talerzu
◦
odrobinę oleju lnianego lub konopnego (około 5 ml na
porcję)
◦
łyżeczkę płatków migdałowych
obok pasji kulinarnych jestem również psychodietetykiem i praktykiem ThetHeaing Pracuję wyłącznie online Mój tel to +48606941369